Vi vill från styrelsen sända ett stort tack till alla medverkande på vår årsmöteshelg och Umeå Horn 2014. Vi blev över 70 personer inklusive medföljande föräldrar varav nästan 60 hornister. Kanske är det rekord? I år hade vi 14 hornkvartetter som deltog i kvartettävlingen och det måste ha varit rekord. Detta trots att vi inte hade en enda kvartett från någon musikhögskola. Malmö var sugna på att komma men hade temavecka med konsert lördag så de kunde inte delta. Nästa år hoppas vi att alla musikhögskolor kommer. 

Vi vill speciellt tacka alla föräldrar som ställde upp och fixade med mat och frukost och åkte och handlade det mesta som behövdes, men tack också alla hornister från när

och fjärran som så entusiastiskt deltog i kvartettävlingen och våra lite udda spelningar på MVG, gallerian i centrum, och centralhallen på lasarettet. Tack Fredrik Torgnysson för din fina presentation av kohornet på vår lördagskonsert. Vi riktar också ett speciellt hjärtligt och varmt tack till Kerstin Ripa och Petter Carlson som så generöst delade med sig av sitt engagemang, sitt hornspel och sina specialkunskaper om naturhorn och att improvisera och spela jazz på horn. Visste ni att Petter är en lika duktig pianist som hornist. Han var vår pianist hela helgen och spelar lika bra klassiskt som jazz. Tack till Orvar Johansson och Kjellis från Norrlandsoperan som deltog i juryn och på lördagskonserten. Kerstin hoppade också in och spelade näverlursfanfar på invigningen av Sune Jonssons centrum för dokumentationsfotogare med bland andra kronprinsessan när Emma blivit flera timmar försenad med tåget från Gällivare och stod och frös med Helena och Börje i skjortärmarna i en lånad folkdräkt i minusgrader i närmare 20 minuter innan det blev dags för kronprinsessan att inviga det hela genom att klippa bandet.

 

 Vi har många andra att tacka för att en sån här helg går att genomföra. Vi börjar med att tacka Umeå musikskola med brasslärare Daniel Lind och producent Agneta Högstadius i spetsen som ordnade det så jättefint med lokaler att övernatta och ha ensemblespel i samt bistod med kopiering och planering. Tusen tack till er! Vi tackar också våra sponsorer utan vilka det inte hade varit möjligt att genomföra denna helg. Norrmejerier för mjölk, fil och yoghurt till alla övernattande hela helgen, Polarbröd för flera lådor bröd till våra ungdomar, Älvsby folkhögskola i vilkens regi vi arrangerat det hela som en kurs, Norrlandsoperan som bjöd på guidning och konsert på fredagen samt en del tryckmaterial och anlitade oss för fanfarspelning, Svenska kyrkan och Tegs församling som lät oss använda deras lokaler hela lördagen för kvartettävling och kvällskonsert med efterföljande Tacos.

 
Det blir lite tomt efteråt och även om vi är lite trötta efter en sån här helg så längtar vi redan till nästa gång och vi hoppas att vi ses nästa år igen. Vi har siktat in oss mot att anordna nästa årsmöteshelg i Gävle och hoppas kunna vara i deras fina konserthus. Vi ser då fram emot en hornkvartettävling av sällan skådat slag där alla musikhögskolor medverkar och ännu fler kvartetter från vårt avlånga land så sprid gärna det runt omkring och peppa varandra. Vi utlovar då extra fina priser till de vinnande kvartetterna.

 

Mer information som protokoll, ekonomisk redovisning samt verksamhetsberättelse från årsmötet skickas snart ut till alla medlemmar.


Tusen tack åter igen till er alla från oss alla i styrelsen. Helena, Börje, Emma, Annelie och Anton.