Home Nyheter Nordiska Hornseminariet 2006
Nordiska Hornseminariet 2006 PDF Skriv ut Skicka sidan
2006-01-01 01:00

2006 års hornhändelse väntar dig i Vara!

Mitt på den vackra Västgötaslätten ligger det lilla samhället Vara. Den lilla kommunen lyckades med något som inte ens är alla stora städer förunnat; de byggde ett eget konserthus. Vi i Svenska Hornsällskapet har låtit oss inspireras av

deras entusiasm och framåtanda när vi planerar det sextonde Nordiska Hornseminariet. Vi kommer att bo, äta och ha några aktiviteter på Vara folkhögskola. Resterande tid kommer vi att tillbringa i Vara Konserthus. Gå gärna in på nätet och titta på www.varakonserthus.se

Vi kommer att gästas av en framstående efterträdare för den ryska horntraditionen, Bujanovsky-eleven Andrei Gloukhov, solohornist i S:t Petersburgs Filharmoniska Orkester och lärare vid S:t Petersburgs Konservatorium. Med sig har han sin fru tillika pianist Natalia Govorova. Hon var under många år pianist till Bujanovsky när han undervisade på S:t Petersburgs Konservatorium. Ett preliminärt ja har vi fått från Christian Dallmann, professor vid Universität der Künste i Berlin, en av de mest framgångsrika pedagoger i Tyskland idag. Christian Dallmann var elev till Kurt Palm. I år har vi valt att belysa det mångfacetterade nordiska hornspelet genom att bjuda in följande hornprofiler från de fem nordiska länderna:

Stefán Jón Bernharðsson
Hornist i Islands Symfoniorkester.

Annamia Eriksson
Hornist i Kungliga Hovkapellet. Hon har i dagarna vunnit fjärde hornplatsen till Danmarks Radioorkester och ska provtjänstgöra där hösten 2006.

Jan Olav Martinsen
Hornist i Oslo Filharmonien och lärare vid Norges Musikhögskola.

Markus Maskuniitty
Solohornist i Tysklands Symfoniorkester i Berlin och professor vid Högskolan för Musik och Teater i Hannover.

David Palmqvist
Solohornist i Danmarks Radioorkester.

Lisa Ford
Solohornist i Göteborgs Symfoniker och lärare vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet och Musikhögskolan Ingesund.

Sören Hermansson
Assistant professor vid University of Michigan School of Music.

Ib Lanzky-Otto
Solohornist i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm.

Frøydis Ree Wekre
Professor i horn och kammarmusik vid Norges Musikhögskola.

och många, många fler.


Som du ser är det många intressanta hornister som vi bjudit in till seminariet. En del kommer bara att delta två till tre dagar, så boka upp hela veckan om du vill höra alla inbjudna. Vi gör en stor ungdomssatsning tillsammans med RUMs distrikt i Västsverige och Kulturskolan i Vara. De två första dagarna kommer ungdomar från musik- och kulturskolor att särskilt bjudas in till ensemblespel, konserter med mera.


För lärarna blir det tre pedagogiska seminarier med Frøydis Ree Wekre, Erja Juokamu-Ampuja, Maria Becker Gruvstedt och Annmari Wangin. Seminarierna kommer att handla om brasslek, rekrytering, kreativt lärande och improvisation/gehör.


Svenska Hornsällskapet har genom Lisa Fords initiativ ett väldigt intressant utbytesprojekt med Sydafrika på gång. Om alla ansträngningar lyckas kommer det Nordiska Hornsymposiet att få besök av 10 högskolestudenter, två lärare och 4 musiker och vi kommer att skicka ner en delegation av hornister till det 38:e Internationella Hornsymposiet i Kapstaden den 21-29 juli 2006.


På Nordiskt Hornseminarium 2006 väntar dig ett smörgåsbord av Master Classes, clinics, föredrag, ensemblespel, konserter, utställningar och mycket annat. Vår ambition är att du ska få ut så mycket som möjligt av veckan vare sig du är fritidsmusiker, lärare, student, ungdom eller professionell hornist.


Så boka redan nu in den 4-10 juli för Nordiskt Hornseminarium 2006! Har du frågor hör av dig till:

Annmari Wangin

+46-70-860-5579

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


eller Sofia Nygren

+46-11-172733.


Välkommen!

 
 

Nytt på sidan

2018-08-10

Kalendern uppdaterad

fr 5 okt kl 12:15
Markus Maskuniitty
sö 7 okt kl 18:00
Stefan Dohr
to 18 okt kl 19:00
Annamia Larsson
fr 19 okt kl 19:00
Annamia Larsson